Wall House

Taking on the challenge of restoring and breathing new life into a beautiful Grade II listed farmhouse and stable building, Wall House creates a three-bedroom family home. The design remains faithful to the original character of the rural structures, while adding a contemporary twist in the interiors.
Project: Wall House
Client: Private Client - Residential
Date: 2022 - 2023
Location: Winkfield, Surrey
Size: -m2

Grade II listed farmhouse

Given the property’s location, the primary hurdle to overcome for this proposal revolved around effectively manoeuvring through the planning system, working closely with local conservation teams and Historic England to ensure a sensitive renovation.

Open-plan family living

Internally, the stable building opts for a soft interior palette complimented with light wood tones in the joinery that exude a timeless quality. The layout lends itself to open-plan family living with a combined kitchen, living and dining area while adding features such as a spa area. Externally, the renovation harmoniously blends traditional and contemporary elements, incorporating additional glazing where possible mixed with local materials including brick and stone.

Review
Christopher David Design, highly recommended company
Christopher David Design, highly recommended company. They are best architects and designers so far I meet. From beginning to end of my project, they've been working with us.
Get in Touch...
We can help bring your project to life. Please leave us a message with project details, and we'll contact you to schedule a free consultation.
Schedule A Call or message us below:

    Email
    Name
    Phone
    Project description

    More Projects

    Nightingale House

    Located in Surrey, Nightingale Walk introduces a modern glazed extension to a classic town house, expanding the living and dining area into an open-plan space that evokes a welcoming and cosy ambiance.

    Heathfield House

    Tucked away in the charming village of Arkley in Hertfordshire, Barnet Lodge involved a complete interior redesign of a pre-fabricated mock-Tudor style property. The project entails a full refurbishment and reconfiguration of the ground floor plan to optimise available space in the property. The result is a design that lends itself to modern living, achieving an elegant and refined home tailored to accommodate a growing young family.