Magna House

Magna House sees a contemporary intervention to provide both a space to create and display artwork which can also be transformed into a place to unwind for a local artist in Surrey. A fully-glazed wrap-around extension encapsulates the new elegant studio/living and entertaining area while providing uninterrupted views out to the peaceful rear garden.
Project: Magna House
Client: Private Client - Residential
Date: 2022
Location: Egham, Surrey
Size: -m2

Triple-glazed sliding door system

Inspired by the scenic views surrounding the property, the design of the extension explores the connection between the indoor and outdoor spaces. Natural light is maximised through the bespoke triple-glazed sliding door system, assisted by a series of large roof lights making the new internal space feel bright and open. Structure is purposefully kept to a minimum, using a striking material palette of glass and steel to create the beautiful addition to the home.

Gallery space

Reflecting a gallery space, the interiors keep to a muted colour scheme, allowing the artwork displayed in the studio space to remain at the forefront of the design. Light tones are used in the bespoke joinery and fittings to blend with the overall feel of the extension.

Review
Can’t thank chris and his team enough for all their hard work
Incredibly professional service from start to finish. Communication throughout was spot on too. Can’t thank chris and his team enough for all their hard work they put in on making our project a success.
Get in Touch...
We can help bring your project to life. Please leave us a message with project details, and we'll contact you to schedule a free consultation.
Schedule A Call or message us below:

    Email
    Name
    Phone
    Project description

    More Projects

    Martlett Court

    Situated in the bustling Covent Garden in Central London, Marlett Court involved a full internal renovation of a city apartment. Carrying out both architecture and interior design services, the design approach implements a light and contemporary feel transforming the property into a beautiful home suitable for a young bachelor.

    Ascot House

    Situated behind the infamous Ascot race course, the project included architectural services to include a sympathetic extension that carefully slots in with the existing property to improve the overall look of the rear of the home.